• Het zonnetje is al aardig aan het schijnen op de velden van D.O.S.R. in Roelofarendsveen, waar vele ouders zich om het veld hebben gestationeerd. We staan namelijk met het team JO9-1 in de kwart finale van de beker. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, want wij staan vanuit een 2e klasse tegenover een team dat juist is doorgestroomd naar de hoofdklasse.

De grote broers van twee spelers binnen ons team arriveren vlak voor de aftrap, die als een speer zijn overgekomen van hun eigen wedstrijd (met de laatste twee zijlijn-supporters).

*Eerste helft: krachtmeting
    In de eerste helft krijgen we een eerste gevaarlijke bal voor de goal vanuit een corner, die bijna wordt aangeraakt met het hoofd. Ook vanuit een vrije trap van de tegenstander zien we de bal rakelings over het doel gaan.

Onze Jayton probeert dan eens zelf, van ver, maar deze gaat bovenlangs. Dan maakt de tegenstander het eerste doelpunt, de bal ging stuiterend tussen iedereen door vanaf de zijlijn. 1-0 voor JO9-1 D.O.S.R.

Milano trekt daarna op naar de tegenstander maar weet de bal niet lekker te raken en deze gaat nét voorlangs. Ook Timeyin en Devin krijgen kansen maar zijn helaas niet trefzeker.

Dan zien we dat de tegenstanders het moet hebben van verre, harde schoten op het doel. Daarmee wordt het snel 2-0 en 3-0.

Jayton wilt blijven strijden en houdt de druk hoog. Er volgt een botsing met de keeper die de bal niet klemvast houdt en loslaat, waarna Jayton de bal erin schuift maar helaas... dit doelpunt wordt afgekeurd.

Het is niet alleen door de zon dat er bij de supporters verhit wordt gediscussieerd. Zijn de tegenstanders echt een maatje te groot? Of raken onze jongens te snel gefrustreerd?

*Tweede helft: keeper geblesseerd
    In de tweede helft worden de gaten niet dichtgelopen en weten de tegenstanders opnieuw kansen af te maken, en loopt de tussenstand op naar 5-0. Jonathan zorgt voor een verrassing en tikt de bal ogenschijnlijk rustig het doel in en komt op 5-1.

Dan raakt keeper Daimen, die vastberaden uit zijn doel op de bal springt, met de noppen geraakt op het bovenbeen en moet helaas het veld ruimen. Djessy besluit de positie over te nemen.

Dan wordt er de laatste 10 minuten ingezet op de aanval en wordt Jonathan voorin gezet bij Milano. Wellicht komt deze opstelling te laat. Uit een cornertrap van Jonathan weet Jayton de bal nog met het hoofd te raken, maar helaas gaat ie er niet meer in.

De tegenstanders lijken te sterk voor team JO9-1 en we eindigen de wedstrijd met een stand van 10-1 (hoewel er 11-1 Is geregistreerd).

*Nabeschouwing
    Het was jammer dat we de wedstrijd niet naar eigen hand konden zetten, en ja, de tegenstander speelt in de hoofdklasse dus dat is een verschil van twee klasses.

Toch moest trainer Chris een beetje teleurgesteld zijn omdat hij meer strijdlust en inzet van de jongens had verwacht, vanaf de eerste tot de laatste minuut. Hadden we dan meer uit de wedstrijd kunnen halen? Misschien wel... Hoe dan ook, we blijven trots op de jongens!