• Collectieve overwinning op conditie en inzet
    9 okt 2019 Jhonny Fens
  • Een mooie wedstrijd vandaag op het programma in de derde klasse zaal: sv Oosterheem 1 vs zvv Den Haag 12

Door blessure afwezigheid van Stan, Rick en Roderick moest er een beroep gedaan worden op enkele spelers van het tweede elftal van SV Oosterheem. Drie spelers waren bereid het eerste van SV Oosterheem compleet te maken. SV Oosterheem startte goed en compact aan de wedstrijd. De vertrouwde 1-3-1 formatie werd gehanteerd waarbij de opbouw tot aan de middenhelft werd vrij gelaten aan de tegenstander. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat zvv Den Haag slordig aan de bal was, het enige lichtpuntje was de rustige centrale verdediger Demy de Zeeuw die de balletjes hier en daar breed legde en met een strakke in speel pass de spelers van zvv Den Haag wist te bereiken. Een verdere voortzetting was er niet van zvv Den Haag, waardoor grote doelkansen voor de bezoekers uitbleven door het compact en fel verdedigen van SV Oosterheem. Binnen enkele minuten was het raak voor SV Oosterheem, in een counter aanval was het Jhonny die de bal breed op Tim legde welke beheerst de bal kon binnen schieten 1-0!

Niet veel later werd het uit enkele flitsende counter aanvallen tussen Kenneth, Yassin en Jasper 3-0! Helaas werd het vlak voor rust 3-1. Na de rust was het zvv Den Haag die het baltempo bepaalde maar zeer onnauwkeurig was in de eindpassing of eind afwerking. Enkele keren bracht de uitblinkende Benjamin redding op de inzetten van zvv Den Haag. Na 10 minuten in de tweede helft was het toch nog raak voor zvv Den Haag. Een goede individuele actie werd keurig afgerond door de aanvaller van zvv Den Haag. Niet veel later na de aftrap van de 3-2 was het Jasper die met een ijzer hard schot vanaf rechts de bal het goal in wist te jagen 4-2! Zvv Den Haag begon hoger druk te zetten waarbij de keeper als vijfde veldspeler werd benut. Dit wierp geen vruchten af voor zvv Den Haag. De keeper van zvv Den Haag werd hard ingespeeld waarna Jhonny direct druk gaf op de keeper welke de bal verloor. Jhonny kon gemakkelijk doorlopen en kende geen moeite met de afwerking op het lege goal.

Na de wedstrijd werd de zin uitgesproken \"als ik die had gemist was ik acuut gestopt\" aldus de doelpuntenmaker. Vlak voor het eindsignaal tekende Kenneth uit een counter voor de verdiende 6-2 overwinning waarna de wedstrijd direct gespeeld was. Demy de Zeeuw kon zich nog opmaken voor enkele foto's met de spelers van SV Oosterheem. In een uiterst vriendelijk duel trok SV Oosterheem op wilskracht en conditioneel aan het langste eind, een terechte overwinning waarbij SV Oosterheem op 6 punten uit 3 wedstrijden komt te staan. SV Oosterheem kan terugblikken op een prima pot waarbij ze hopen dat de geblesseerde spelers snel terugkomen om weer deel te nemen aan het mooiste spel ter wereld; voetbal!