• Oefenpotje tegen Be Fair uit Waddinxveen
    31 mrt 2019
  • Het was weer een vroege zaterdagochtend maar we keken allemaal uit naar een mooie zonnige dag. Vandaag is er geen competitiewedstrijd maar wel een vriendschappelijk welkom voor het team JO11-1 van Be Fair uit Waddinxveen.

We moeten vandaag voorin onze spits Rayan missen, maar we vertrouwen op de nieuwe voetbalschoenen van Devanté die stiekem wenst dat ie ze de hele dag kon dragen.

De ouders staan op een rijtje langs de kant om de eerste zonnestraaltjes die doorkomen alvast op te vangen.

*Eerste helft: snel op voorsprong
    Het startsein wordt gegeven door onze Maurice, die een en al kalmte uitstraalt. Of zou hij nog moe zijn?
    Er wordt ons geen tijd gegund om het spel af te wachten want Koen dwingt een eerste doelpunt af binnen een minuut.

Er volgen vele combinaties maar de tegenstander geeft vol gas en houdt het tempo hoog. De tegenstander krijgt ook kansen maar vindt de eerste keer de onderkant van de lat, de tweede keer treft de binnenkant paal. Keeper Michael staat als een huis hoewel hij toch ziekjes is.
    Er wordt geprofiteerd van de ruimte bij ons achterin en de druk wordt verder opgevoerd.

Na de eerste timeout gaat het redelijk gelijk op. De verdediging van de tegenpartij houdt de jongens goed tegen. Toch valt er vanuit een corner een eigen doelpunt waarmee de stand op 2-0 komt.

*Tweede helft: volharding loont
    De tweede helft blijft de druk consistent op de tegenstanders. Er volgt een vrije trap die deze keer door verdediger Justin wordt genomen. Het was alsof we het allemaal in slowmotion zagen gebeuren, maar de bal wordt in één keer feilloos links in de kruising weggezet. Justin zijn dag kon niet meer stuk!

Middenvelder Koen blijft ook volhardend strijden voor de bal. Devanté trekt meters op over de vleugel en legt terug op Koen, behoudt de bal, legt bij Dani voor, die het neerlegt voor Rick die het afmaakt en 4-0 weet te scoren.

Er volgt nog een incident op het veld waardoor er aan beide kanten wordt gewisseld. Devanté voert de druk verder op en samen met Dani verleggen zij dit naar de helft van de tegenstander. Toch wordt het door een counter gevaarlijk achterin. Keeper Michael duikt over de bal heen rechts van het doel waarna de tegenstander gemakkelijk 4-1 weet in te tikken. Daarna blijven de jongens mooie combinaties maken voorin en blijven daar druk zetten. Rick weet er zelfs nog eentje achter de keeper te prikken: 5-1.

De overwinningen worden toepasselijk gevierd met een Fortnite dansje. Na afloop wordt er nog nagepraat over de mooie combinaties en de manier waarop er van begin tot eind is gestreden. In de woorden van trainer Bas Koolmees:

\"Mannen!! Vandaag een lekkere pot gespeeld. Houd dit voetbal vast en de teamspirit onderling. Trots op jullie!\"