• Het weer lijkt op te steken met wat zonnestraaltjes gedurende de dag, waarna de dinsdagavond valt op de velden van SV Oosterheem.

Het team van JO11-1 is aan het warmlopen onder goedkeurend toezicht van trainer Bas Koolmees. In plaats van een training staat echter de wedstrijd tegen HVV op het programma voor de Haaglanden Cup. Het zou een moeilijk potje worden, maar we waren hoopvol.

Het afgelopen weekend werd er met gemak 10 doelpunten gescoord op bezoek bij Katwijk, zónder een enkele doelpunt tegen en dat heeft de jongens meer vertrouwen gegeven. Bovendien hadden onze bezoekers de afgelopen twee wedstrijden verloren.

Er staan vele ouders langs de zijlijn, die het merkbaar spannender vinden dan de jongens die het veld op moeten. Het beginsignaal wordt gegeven door alleskunner Maurice, waarvan we hopen dat ie nou eindelijk een keertje eens écht voor de thuisclub gaat fluiten.

*Eerste helft: gelijk op*
    De eerste helft gaat gelijk op, de tempo ligt hoog en er wordt aan beide kanten goed voetbalspel getoond. Het eerste doelpunt wordt binnen 10 minuten verzilverd door HVV. Een paar mooie kansen later, waarvan één onderkant lat, komt er een mooie assist van Dani waarmee Rayan weet te antwoorden met de gelijkmaker.

*Tweede helft: hoog! Hooog! Hoooooog!*
    De tweede helft merken we dat HVV een tandje bijzet en opnieuw zetten ze een doelpunt bij: 1-2. Toch laat Devanté aan de linkervleugel zien dat je wel degelijk de verdediging kunt passeren en maakt vrijwel direct daarna 2-2. Aan combinaties geen gebrek en we kunnen trainer Bas horen denken: _"Ga jezelf belonen, jongens!"_

De corners volgen elkaar in rap tempo op, waarna middels een rebound alsnog 2-3 aan de andere kant valt. Er wordt hard gewerkt en gevochten voor de bal, de fysieke duels worden feller. Het is bloedspannend en dat is te merken aan de zijlijn:
    _"Dat wordt geen toetje!"_
    _"Zet ze vast!"_
    _"Zonder eten naar bed!"_

De volgende gelijkmaker hangt in de lucht. De laatste 10 minuten staat trainer Bas wild te gebaren en zet alles in op de aanval: verdedigers gaan naar voren, iedereen schuift in en door?? geen seconde wordt onbenut gelaten. De laatste grote kans is voor verdediger David die oog in oog staat met de keeper?? helaas lukt het hem niet de bal trefzeker te raken.

Het eindsignaal volgt niet veel later.

*Nabeschouwing*
    Het daverend applaus van de thuissupporters overtreft het gejuich van de tegenstanders. Met opgeheven hoofd verlaten de jongens het veld. Maar niet voordat we de verloren sweater van middenvelder Koen hadden gevonden. Gelukkig bleek onze spits Rick deze nog nietsvermoedend onder zijn eigen sweater aan te hebben.

Iedereen was die avond getuige van een mooie wedstrijd, die met veel passie en teamplezier werd uitgespeeld. Diezelfde passie was duidelijk te horen aan de zijlijn. Het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat de ouders van JO11-1 aan het eind van het seizoen de prijs voor de beste supporters in ontvangst mogen nemen van SVO voorzitter Jules Lieveld.

Bekijk hier de foto's