• SV Oosterheem krijgt nieuwe kantine
    19 mrt 2019 Beheerder
  • De laatste jaren is SV Oosterheem druk bezig geweest met de realisatie van een nieuwe kantine. Dit was hard nodig omdat de huidige accommodatie niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd met betrekking tot hygiëne en veiligheid.

"De huidige kantine is een jaar of 15 geleden neergezet met als doel om na twee jaar plaats te maken voor een nieuw onderkomen", vertelt Jules Lieveld, voorzitter van de vereniging. "Helaas liepen we de afgelopen jaren steeds weer tegen hobbels aan waardoor de nieuwe kantine niet gerealiseerd kon worden", vervolgt hij. "Twee jaar geleden waren we al dichtbij, maar toen hadden we intern de financiën niet helemaal op orde. Na de installatie van een financiële commissie, die keihard gewerkt heeft, is deze hobbel overwonnen en waren we in staat om alle partijen achter ons te krijgen".

Nadat de stichting Waarborgfonds eerder al groen licht gaf en hiermee voor 50% garant staat voor de financiering kwam deze week ook positief nieuws vanuit de Gemeente. De Gemeente verstrekt een subsidie van 75.000 euro. Daarnaast staat de Gemeente ook garant voor de andere 50% van de financiering waardoor de bank de lening kan verstrekken.

"Hier zijn we natuurlijk erg blij mee", zegt Jules. "De bedoeling is dat de nieuwe kantine in de zomermaanden, voor aanvang van de nieuwe competitie geplaatst gaat worden. De kantine zal aan de bestaande kleedaccommodatie gebouwd worden, zodat het één mooi en strak geheel gaat vormen. Hierbij gaan we ervoor zorgen dat de sfeer van de huidige kantine bewaard blijft. Dat is heel belangrijk. De leden van SV Oosterheem willen na de sportieve inspanning ook gezellig napraten. Zij geven zelf ook aan dat SV Oosterheem de gezelligste voetbalvereniging van Zoetermeer is. En dat zal straks met de nieuwe kantine nog steeds zo zijn", besluit de voorzitter trots.