• Om 10:10 uur melden de eerste spelers zich bij trainer Bas Koolmees in de kantine. Vandaag missen we spits Rick, verdediger Justin is uit de lappenmand getrokken met een neusspray in de aanslag. Een potje Fortnite in de vooravond schijnt overigens ook goed te helpen.

*Voorbeschouwing
    Trainer Koolmees verwacht vol vertrouwen “een overwinning”, overtuigd van de motivatie na de goede wedstrijd van afgelopen dinsdag. Vandaag is dan ook een belangrijke wedstrijd zodat de Rijnvogels op afstand kunnen worden gehouden. Verliezen we, dan laten we deze tegenstander over ons heen gaan met een puntje meer.

Door meer kansen af te maken, waar ook op getraind is, kan de trainer goedlachs de kleedkamer betreden. De jongens beamen in de kleedkamer: “Korter op de man spelen.” “Meer meedoen.”

*Eerste helft: Gele kaart
    Om 11 uur trappen we af. Scheids Maurice heeft zich deze keer in een professioneel aangemeten setje gehesen, alleen jammer van de “witte legging”. Trainer Koolmees kan het niet aanzien, maar we zullen ons proberen te richten op de bal.

De jongens zetten veel druk op de helft van de tegenstander, dat leidt naar veelbelovende kansen waarvan middenvelder Koen de eerste kreeg maar trapte zachtjes voorlangs. Er waren gevaarlijke momenten van de tegenstander, met name in de rebound van een corner. “Topsliding!”, klinkt het uit de hoek van de trainer. “Goed zo, Devanté!,” klonk het vanaf de andere kant van het veld, waar de broertjes/supporters zelf een balletje overspeelden.

Vlak voor de timeout ging het even gelijk op, maar daarna maakte verdediger Mike zijn entree en onderschepte alle ballen. “Lekker Mike!,” galmt meermaals over het veld. De druk wordt opgevoerd, de duels fysieker. De scheids ondervond dit zelf ook, Mike trapte met de bal de scheids finaal onderuit op het middenveld. De gele kaart werd dan ook even uit de zak gehaald maar de scheids besefte op tijd dat hij weer uit de weg moest bukken want het spel ging gewoon door.

*Tweede helft: Rode kaart
    De tweede helft begon een stuk slordiger, waar de tegenstanders dankbaar gebruik van maakten door een eerste echte kans op doel. Keeper Michael raakte de bal, de bal raakte de lat maar werd daarna snel weer weggewerkt. Door rustig weer op te bouwen in de counter wist de spits Dani over de keeper in het net te schieten. De zijlijn supporters waren deze keer 2 seconden te laat met het beseffen dat het eerste doelpunt eindelijk was gevallen.

Aan kansen geen gebrek, de ouders wensten dat de jongens vanaf afstand gewoon eens wat vaker proberen. “Want Cruyff zei het ook al, als je wil scoren, moet je op doel schieten.” De tegenstander ving deze quote blijkbaar op, maar schoot voorlangs. Deze werd beantwoord door een tweede doelpunt van Dani. Er viel bijna een derde, maar de paal stond in de weg.

De laatste 15 minuten van de wedstrijd werd de druk opgevoerd. Koen kreeg opnieuw een goede kans in de rebound na de corner, maar ook met de tweede poging trof hij de keeper.

De scheids moest tussentijds ingrijpen met een rode kaart buiten het veld, toch weerhield het de jongens niet om het tempo verder op te voeren. De tegenstander kreeg wel iets meer ruimte achterin maar kreeg het niet voor elkaar om er één met overtuiging in te leggen. De wedstrijd wordt net op tijd afgefloten, want Koen liep inmiddels op zijn tandvlees door het veld.

De jongens hebben opnieuw alles gegeven en mogen trots zijn op dit mooie resultaat.
    De nabeschouwing kunnen we verder volgens trainer Koolmees kort houden:

“Het was een sexy wedstrijd.”